24 Kasım 2008 Pazartesi

kızına sarıl sarıl sarıl.....



cumartesi günü kızını evlendiren bir annenin , benle vedalaşırken boynuma sarılıp söylediği sözler bunlar , kızına sarıl sarıl sarıl ve bol bol öp bir gün gidecek dedi. O ağladı ben ağladım hala yazarken bile gözlerim doluyor , bu kadar hızla büyürlerken ? bir gün evlenip kendi yuvasını kuracağı , evden ayrılacağı , kendi hayatını yaşamaya başlayacağı ... ben daha bunları düşünmiyim dimi ? daha erken dimi?

8 yorum:

  1. Düşünme, daha çok erken diyeceğim ama... Ben bile şimdiden böyle şeyler düşünüp kızıma bakarken dalıp gidiyorum. Anne olmak sadece fiziksel olarak yorulmak, emzirmek, gazını çıkartmak, uyutmak ya da uykusuz kalmak değilmiş bunu öğrendim. Tüm bunlar anne olmanın kolay kısmıymış. Asıl zor tarafı hayatı artık hep endişeli yaşamak, sürekli bir koruma-kollama telaşıyla yaşamakmış meğer.

    Sen yine de bol bol sarıl tabi kızına, hepimiz sarılalım...

    YanıtlaSil
  2. ah Figencim ya öyle baş döndürücü bir hızla geçiyo ki zaman...Ben bile düşünüyorum şimdiden nasıl ayrılırım ondan diye..napalım Allah sağlık ve mutluluk versin de onlara anne yüreği katlanıyor bi şekilde...Öptük güzel gözlüyü..

    YanıtlaSil
  3. Sevgili Figen;

    Çok uzağa gitmeyin,annenize sorun bakalım...çabuk mu geçiyor zaman...ve sizi şu an bile çocuk mu duyumsuyor?

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. dün akşam anneme anlattım , kulağım kapıda ayak sesinde olurdu dedi hep sizi beklerdim...
    önce vildan evlendi ben masaya hep dört tabak götürmeye devam ettim uzun müddet , sonra ben gittikten sonrayı anneme hiç soramadım ... dün akşam söyleyene kadar , üsküdar dan bostancı ya gittim işim hala üsküdar da aslında çok uzak olmadık hiç ama , birgün bile birbirimizin sesini duymadan yapamadık hiç ... hala evde benim sevdiğim bişey yapmışşsa bir tabak ayrılır , babamla gönderir yada ben gider alırım , birde bana göre evlenip yuva kurunca hele birde anne olunca daha iyi anlıyor insan annesini ...

    YanıtlaSil
  5. Sevgili Figen;

    Bir şans da "kız" olması...hani biz "venüs"lülerden...İşte ileride de o sizi anlayacacak...

    Her annenin anlaşılabilmesi(!) umuduyla...

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Figencim, yok ben yapamayacağım galiba...

    YanıtlaSil
  7. Figenciğim Allah çocuklarımıza sağlıklı,hayırlı ve uzun ömürler versin de onlar da güzel şeyler.Mürüvetlerini görmek.Bahtları, şansları güzel olsun inşaalalah.sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. "biranne"
    inşalllah diyorum bende:)
    (ünlem işaretine rağmen) sevgilerimle

    "defneyle yaşamak"
    yapamıcam diyorsun ama! bu bıcırlar laf dinler gibi gelmiyo bana :) gitcemmm gitcemmm diye tutturur
    bunlar kesin :)

    "mehtap"
    canım hepimizin çocuklarının bahtı güzel olsun inşallah...
    sevgilerimle

    YanıtlaSil

Lilypie Kids Birthday tickers