10 Ocak 2009 Cumartesi

kuzen :)



Teyzemin oğlu , her filmde , her dizisinde , içim içime sığmıyor :)
Yeni bir film Deli Deli Olma çekimleri bitmiş , bize seyretmesi kalıyor , yüreğine,emeğine sağlık Murat ...

"Deli Deli Olma" filminin konusu özetle şöyle: 93 Harbi sonrasında Çar’ın Rusya’da yaşamasını istemediği Malakan
kavminin bir kısmı Kars’a göçe zorlanır. Göç edenler arasında Mişka’nın (Tarık Akan) ailesi de vardır. Filmde Mişka 70’li yaşlardadır. Bir zamanlar köyün değirmenini işleten Mişka, modern makineler çıktıktan sonra işini yapamamış ve maddi sıkıntıya düşmüştür.
Köyün huysuz ihtiyarı Popuç (Şerif Sezer), Mişka’dan nefret eder ve köyde yaşamasını istemez. Köylüler bir zarar görmedikleri hatta sevdikleri, kendi halinde, barışçı, yardımsever Mişka ile Popuç arasında kalmışlardır. Popuç, oğlu Şemistan (Levent Tülek), gelini Figan (Zuhal Topal) ve üç torunuyla yaşar. Torunlarından en küçüğü Alma, dik başlı, sevecen bir kızdır ve doğuştan iyi bir müzik kulağına sahiptir. Alma’nın öğretmeni Metin, Alma’daki
yeteneği fark etmiştir ve kesinlikle değerlendirilmesi gerektiğini düşünür. Alma ve Mişka arasında sıcacık bir dostluk vardır. Metin öğretmenin uğraşları sonucunda Alma konservatuvar sınavlarına girer.
Mişka hastadır. Köyde Mişka’nın yakında öleceği konuşulur. En sonunda iki yaşlı geçmişlerini sorgularlar ve aralarındaki büyük sır ortaya dökülür.

3 yorum:

  1. 120'yi seyredeceğim yakında onu merak ediyorum. Sizin kuzen de pek havalı bir şey imiş yahu :) Bahsetmişti...

    Yeni film de çarpıcı görünüyor.

    Sitede çalan şu müzik, nasıl huzurlu yahu, insanın uyuyası geliyor :)

    YanıtlaSil
  2. iyi seyirler diliyorum 120 için şimdiden...
    kuzen havalı değildir amma :) neden öyle düşündün bilemedim ...
    ninnimiz'le iyi uykular sevgiler :)

    YanıtlaSil
  3. 120'yi seyrettim bu arada. Gayetiyle güzeldi. Sizin kuzen bu işe kesinlikle devam etmeli. Nuri Bilge Ceylan'ın bir adı var. Filmlerinden anlayan yok. Moda misali onu beğenmek şart olmuş.

    120 çok sıcak, canlı bir filmdi. Tebrik edilesi... Bu tür filmleri asıl yaymak gerek dünyaya. Temsil edecekse eğer bir film bizi, böyle olmalı. Tarih anlatılacaksa böyle anlatılmalı.

    Tekrar tebrikler.

    YanıtlaSil

Lilypie Kids Birthday tickers